Гневът и гордостта

  • Гневът и гордостта
    -10 %
  • 12.00 лв10.80 лв

„Гневът и гордостта” на Ориана Фалачи – кратка публицистична книга, в която италианската журналистка споделя своите чувства, страхове и размисли, свързани с исляма, сблъсъка на цивилизациите и бъдещето на европейската цивилизация малко след 11 септември 2001 г.

Книгата предизвиква скандал заради крайните възгледи на Фалачи и мнозина я обвиняват в ксенофобия. За други обаче тя е истински пророк, който предрича настъпващата епоха на несигурност, тероризъм и насилие. Журналистката е наричана пророк именно заради „Гневът и гордостта”

„Гневът и гордостта” е начало на трилогия, която завършва с издадената вече на български „Силата на разума”.

В книгата се говори за крайностите на ислямския фундаментализъм, за опасностите от прекалената толерантност, за необходимостта от защитата на западните ценности, западните традиции и културно наследство.

Фалачи пише за унищожаването на паметници на културата от страна на талибаните и други екстремистки групи и припомня взривяването на статуите на Буда в Афганистан. След това разказва за своята среща с Далай Лама и споделя неговото послание за мир. Въпреки това обаче тя активно подкрепя военните действия в Ирак и Афганистан.
Допълнителна информация
Автор Ориана Фалачи
Година на издаване 2017
Език Български
Корица Мека
Страници 164

Напиши ревю

Внимание: HTML не се допуска!
    Лошо           Добро

Други продукти

Корените на омразата. Моята истина за исляма

Корените на омразата. Моята истина за исляма

Ориана Фалачи е един от най-известните журналисти на 20-и век. Нейните репортажи, интервюта и мнения..

19.00 лв 17.10 лв